Szingapúrra jellemző a jól működő rendőrség és a kemény büntetések. Az 500 dolláros bírság szemetelésért, európai mércével irreálisan sok börtön lopásért, halál drogcsempészésért vagy lányok futtatásért többnyire eredményes visszatartó erőnek bizonyulnak. Az Arab Streeten, a Little India vagy a Chinatown nevű városnegyedekben is nyugodtan lehet éjjel bóklászni, a boltok kínálatának fele őrizetlenül, a bejáraton kívül van. Bár olyannal már találkoztunk, hogy egy benga indiai (180 cm itt már annak számít) lerendezi rakoncátlankodó, lenge öltözetű női alkalmazottját, de azért úgy általában rend van.

Olykor azonban a vasszigornak ártatlanok is áldozatául eshetnek. Nem tudom, a tömegközlekedő emberek mit követhettek el, de olyan kollektív büntetést kaptunk, ami már-már embertelen. A metróállomások kivetítői ugyanis nap mint nap az alábbi klipet játsszák, a szerelvények érkezésekor pedig rendszerint felcsendül a „Train is coming, please start queuing” kezdetű nóta, nem kímélve felnőttet, gyereket, nőt  és férfit.

A bejegyzés trackback címe:

https://gegeinsingapore.blog.hu/api/trackback/id/tr942375559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sörös Edit 2010.10.17. 18:14:18

a megsztár rosszabb :)
süti beállítások módosítása